Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@23:25:02 GMT

ماجرای تردید برخی فرماندهان با تشکیل توپخانه سپاه

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۷۹۶۱۷

ماجرای تردید برخی فرماندهان با تشکیل توپخانه سپاه

سردار یعقوب زهدی در برنامه تلویزیونی به بعد از عملیات فتح‌المبین اشاره کرد که بعضی فرماندهان تا آن موقع در تشکیل توپخانه تردید داشتند.

به گزارش مشرق، برنامه تلویزیونی "سرچشمه" با حضور سردار یعقوب زهدی آخرین فرمانده توپخانه سپاه پاسداران در ایام دفاع مقدس و با موضوع «شکل‌گیری توپخانه در ایام دفاع مقدس» از شبکه پنج سیما روی آنتن رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
زهدی در ابتدای این برنامه با اشاره به زمان شکل‌گیری توپخانه سپاه اظهار داشت: زمانی که سپاه به لحاظ اینکه مأموریت پایداری از انقلاب را داشت و جنگ بزرگترین مخاطره را برای انقلاب اسلامی درست کرد، سپاه برای دفاع از انقلاب وارد معرکه شد.

وی افزود: سپاه‌های ۵ استان مرزی همان لحظه‌های اولیه و ماه‌ها قبل شروع جنگ درگیر این مسئله بودند و با شروع جنگ بقیه سپاه‌های با اعزام نیرو به این دفاع پیوستند و ادامه حضور سپاه در جبهه دفاع از اسلام و کشور، یک دگردیسی در سپاه به وجود آمد و به تدریج ماهیت غالب سپاه نظامی شد و حتی با سپاه نیمه سنگین آشنا شده بودند و به کار می‌گرفتند.

فرمانده توپخانه سپاه پاسداران در ایام دفاع مقدس ادامه داد: ۳۱شهریور ۱۳۵۹ که تهاجم دشمن آغاز شد، تا آذرماه دشمن از تکاپو افتاد و پیشروی اش تمام شد و به زمین و دفاع و مین و کانال و حفاظت از بخش‌های اشغال شده رفت.

زهدی در پاسخ به سؤالی درمورد دلیل نداشتن توپخانه برای سپاه در سال‌های مبارزه در کردستان،‌اظهار داشت: در آن سال‌ها سپاه اصلا توپی نداشت و ارتش جمهوری اسلامی ایران از توپخانه قدرتمندی برخوردار بود و نیازی دیده نمی‌شد که توپخانه دیگری تشکیل شود و نیروهای سپاه و ارتش باهم از پشتیبانی توپخانه استفاده می‌کردند.

فرمانده توپخانه سپاه پاسداران در ایام دفاع مقدس خاطرنشان کرد: سپاه به تدریج شکل نظامی به خود گرفت و در اول در رسته‌های پیاده و تک‌فر رشد کرد و خلأ آن روزهای ما همین نیروهای فداکاری بودند که در خط مقدم با دشمن درگیر شوند و سپاه این خلا را پر می‌کرد. پشتوانه آتش مناسبی داشتیم و نیروی هوایی ارتش ما از وضعیت خوبی برخوردار بود و توپخانه ارتش هم قادر به پشتیبانی بود و عملیات ما هم مشترک بود و به همین خاطر نیازی احساس نمی‌شد.

وی با اشاره به آشنایی خود با شهید تهرانی‌مقدم اظهار داشت: شهید تهرانی‌مقدم خمپاره‌چی بودند و ایشان مسئول ادوات تیپ ۲۵کربلا بود. شهید تهرانی‌مقدم چون ذهن فعال و منسجمی داشت، ایده می‌دهد که اگر خمپاره‌ها را به شکل آتش بار طرح‌ریزی کنیم، اثر بیشتری خواهد داشت و ایشان این کار را در عملیات طریق‌القدس انجام می‌دهد و به همین خاطر اسم و رسمی پیدا کرده و مورد توجه شهید باقری هم واقع می‌شود.

زهدی با اشاره به شکل‌گیری مرکز توپخانه سپاه گفت: بعد از عملیات فتح المبین که این همه توپ دست سپاه افتاد بعضی فرماندهان تا آنموقع در تشکیل توپخانه تردید داشتند و می‌گفتند سپاه نیروی چالاک و چابک هست و نباید وارد قالب‌های کلاسیک شود و یکی از کسانی که خیلی موافق بود و پیگیری می‌کرد سردار رشید و سردار صفوی بود.

فرمانده توپخانه سپاه پاسداران در ایام دفاع مقدس با بیان اینکه البته وقتی این توپ‌ها با این تعداد بالا به غنیمت گرفت شد همه متقاعد شدند که از این‌ها استفاده شود، اظهار داشت: در عملیات طریق‌القدس هم یک تعداد توپ به غنیمت گرفته شده بود اما با همین منطق به ارتش داده بودند و اینجا متقاعد شدیم که توپخانه سپاه شکل بگیرد.

وی افزود: این حکم داده می شود که شهید تهرانی مقدم مرکز توپخانه سپاه را راه‌اندازی کند و سپاه مرکزی درست کرد که کل مسئولیت کار توپخانه از آن خواسته می‌شد و وظیفه سازماندهی توپخانه و پشتیبانی‌های فنی و تخصصی و آموزشی هم با این مرکز است.

زهدی ادامه داد: شهید تهرانی مقدم دنبال جمع کردن یار و تشکیل ستاد می‌رود و اولین کسی که فراخوان می‌کند، شهید شفیع‌زاده هست و ایشان از تیپ المهدی می‌آید و شهید شفیع‌زاده هم با آشنایی که با بنده داشت و می‌دانست آموزش توپخانه دیده‌ام از من دعوت می‌کند.

وی با بیان اینکه شهید تهرانی مقدم هیأتی برای خودش داشت و از بچه‌محل‌ها و کسانی که از قبل انقلاب باهم بودند جزو این هیأت بودند، گفت: من به شهید تهرانی مقدم گفتم من از آتش‌بار شروع می‌کنم و من به آتش بار ولایت فقیه که در محور طلاییه بود رفتم و بعد به من ماموریت دادند که یک گردان درست کنم تا در عملیات رمضان از آن استفاده شود. من به ایستگاه حسینیه رفتم و در همان موضع تیر آنها را راه‌اندازی کردم.

فرمانده توپخانه سپاه پاسداران در ایام دفاع مقدس افزود: علاوه بر مأموریت گردان در سازماندهی ستاد توپخانه هم به عنوان معاون عملیات شرکت داشتم و هم کارهای عملیاتی می‌کردم و هم در تشکیل ستاد و هم در تشکیل گردان بودم و در جنگ هرکسی هر توانایی از لحاظ فکری و جسمی داشت تمام و کمال در طبق اخلاص می‌گذاشت.

زهدی در پاسخ به سؤالی درمورد ابتکارات شهید تهرانی مقدم اظهار داشت: توپ‌ها که سازماندهی شد باید آموزش را راه‌اندازی می‌کردیم و آن موقع در انرژی اتمی دارخوین بخشی را جدا کرده بودند و تحت عنوان پادگان شهید صدوقی آموزش دایر شده بود و آموزش‌های ده روزه می دادند که وصل به جنگ و جبهه بود و آنجا انواع آموزش‌های تخصصی که لازم هست را می‌دادند.

وی بیان داشت: آنجا یک حسابی هم برای توپخانه باز کردند و در آنجا آموزش توپخانه هم راه انداختیم و نیروها در آنجا ۱۰روز آموزش می‌دیدند و گردانی که درست کردیم، پشتوانه آموزش بود و نیروهای آموزش دیده به گردان ما می‌آمدند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا شبکه پنج سیما رسانه ملی تلویزیون مشرق انقلاب اسلامی دفاع مقدس عملیات فتح المبین شهید تهرانی مقدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۹۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اجرای زیرگذر میدان سپاه اعلام شد


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، پنجاه و پنجمین مجمع مشورتی و تخصصی محلات شهر تهران با حضور سید محمد آقامیری؛ رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران، نصراله آبادیان؛ شهردار منطقه 7 به همراه معاونین و مدیران منطقه، نخبگان، معتمدین محلات برگزار شد.

در ابتدای این نشست نصراله آبادیان به تشریح پروژه‌های در حال انجام این منطقه پرداخت و گفت: امسال نیز پروژه‌های محله‌ای کماکان ادامه خواهد یافت و با توجه به این که اعتبارات خوبی در سال 1403 برای منطقه درنظر گرفته شده، تمهیدات و برنامه‌ریزی دقیق و منظمی داشتیم تا بتوانیم امسال پروژه‌ها و برنامه‌های توسعه شهری در منطقه هفت را به خوبی پیش ببریم.

وی تصریح کرد: ایستگاه بهار شیراز از ابتدای کار من در این منطقه، متوقف شده بود اما با تلاش و کوشش شبانه روزی این ایستگاه به بهره‌برداری رسید و مردم هم اکنون از آن استفاده می‌کنند. ایستگاه سرباز نیز یکی دیگر از پروژه‌های درحال اجرا در منطقه است که طبق برنامه‌ریزی انجام شده تا آبان ماه افتتاح خواهد شد.

شهردار منطقه 7 با اشاره به افتتاح ورودی دوم ایستگاه سهروردی در آینده نزدیک، افزود: اجرای پروژه زیرگذر میدان سپاه یکی دیگر از پروژه‌های مهم منطقه است که در دستور کار قرار گرفته و انتظار می‌رود تا با افتتاح آن روان سازی بار ترافیکی و تسهیل تردد شهروندان منطقه را شاهد باشیم.

به گفته وی، این پروژه شهری برای اتصال خیابان خواجه نصیر غربی به بزرگراه شهید صیاد شیرازی و به منظور کاهش زمان سفر و تاخیرهای طولانی ناشی از بار ترافیکی سنگین که تقاطع ها و معابر دیگر از جمله شریعتی، طالقانی، بهار و شهید مفتح را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در راستای کاهش بار ورودی به میدان سپاه و تسهیل تردد شهروندان از غرب به شمال در دستور کار قرار گرفته است.

آبادیان با اشاره به عملیات بهسازی میدان سبلان در این منطقه، عنوان کرد: باتوجه به اینکه میادین سبلان و سپاه در بزرگراه شهید صیاد شیرازی قرار دارد، بهسازی و اجرای این دو پروژه به روان سازی و کاهش ترافیک در این معبر کمک شایانی خواهد کرد.

 

وی ادامه داد: طرح بزرگ و فرامنطقه‌ای بهسازی میدان سبلان با هدف برطرف کردن معضل ترافیکی شرق و شمال شرق تهران در حال اجراست. با توجه به وضع موجود در میدان سبلان و میزان تردد وسایل نقلیه در محور بزرگراه شهید صیاد شیرازی مسیر جنوب به شمال و بالعکس و ورود به شیب راه (رمپ) میدان، مسیر شرق به غرب و بالعکس در مسیر خیابان شهید قدوسی و خیابان جانبازان شاهد تداخل حرکتی، راهبندان‌های طولانی و ترافیک سنگین در این محور هستیم که با اتمام این طرح شاهد برطرف شدن این معضلات خواهیم بود.

شهردار منطقه 7 تاکید کرد: پروژه بهسازی کانال زرین گلاب، اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام باقی مانده از سال‌های گذشته، تکمیل و اتمام مساجد نیمه تمام منطقه از قبیل شریفیه، حسینی، جبرئیل، علی ابن ابیطالب و...، اجرای پروژه‌های توسعه محله‌ای در خیابان‌های شهید مدنی، کلیم کاشانی...، مجموعه ورزشی شهید توکلی و تکمیل فاز دوم مجموعه ورزشی شهید مهرآئین از دیگر مواردی است که در راس فعالیت‌های منطقه قرار گرفته تا هر چه سریعتر به اتمام برسد.

در ادامه حجت الاسلام سیدمحمد آقامیری؛ رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: در آغاز کار شورای ششم نهضت دیدارهای مردمی مسجد محور را برنامه‌ریزی کردیم و سعی کردیم ارتباط خودرا با مردم از طریق مساجد حفظ کنیم پس از ارزیابی به این نتیجه رسیدیم، علاوه بر استمرار دیدارهای محور، در نشست‌های تخصصی از تجربیات نخبگان و معتمدین بهره‌مند شویم زیرا حضور این عزیزان می‌تواند در کشف و حل معضلات و مشکلات هر چه بیشتر مردم در دل محلات اثر گذار و یاری رسان باشد.

رئیس کمیته عمران شورای شهر در جریان این جلسه افزود: هدف کمیته عمران از برگزاری این جلسات ارتباط هرچه بیشتر و قویتر با نخبگان و معتمدین مناطق و محلات سطح تهران است و قطعا تجربیات و ظرفیت‌های مثبت این عزیزان می‌تواند به مدیریت شهری در حل مشکلات شهر و شهروندان و بویژه پرداختن به مسائل عمرانی کمک کند.

وی تاکید کرد: این جلسات دوسویه است تا معتمدین، نمایندگان در محلات ببینند که چه عملیات و پروژه‌های در محلات‌شان انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • سپاه پاسداران با عملیات وعده صادق، هیمنه دشمن را در هم کوبید
  • اعزام کاروان راهیان نور بسیجیان سپاه خوی به مناطق عملیاتی ۸سال دفاع مقدس
  • ۳ شهید و ۱ زخمی در بمباران شهرک «خیام» در جنوب لبنان
  • تصویری دیده نشده از شهید زاهدی در کنار حاج قاسم و شهید کاظمی
  • ببینید | نماز جماعت بر عرشه ناو شهید ناظری سپاه
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • جزئیات اجرای زیرگذر میدان سپاه اعلام شد
  • نام ۵ مشتری جدید سردار؛ تردید رم برای آزمون
  • جزئیات مراسم چهلم شهید زاهدی و یارانش | سپاه اطلاعیه داد
  • آیین تجلیل از اساتید و مربیان برتر ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد